תשע נפשות מתוך משפחה מרובת ילדים, מתו לאחר שאכלו אטריות שהיו במקפיא ביתם למעלה משנה. האטריות יצרו אצל בני המשפחה הרעלת מזון חמורה שהביאה למותם. המשפחה, שחיה במחוז היילונג-ג'יאנג שבצפון מזרח סין, אכלו את המעדן המקומי הנקרא סואנטנגזי, שהביא למותם של 9 מתוך 12 בני המשפחה המצומצמת. 

המעדן המקומי בסין, אטריות התירס המיוחדות, גרמו למותם המיידי של שבעה מתוך בני המשפחה, המוות השמיני התרחש בבית החולים כעבור יומיים, וביום שני האחרון, מתה צעירה בשם לי, שהייתה האחרונה שאכלה ממרק האטריות. למרבה המזל, שלושה ילדים, שהוגשו להם אטריות התירס בארוחה, סירבו לאכול אותם כיוון שלא אהבו את הטעם שלהן. 

מנהל בטיחות המזון במרכז היילונג ג'יאנג לבקרת מניעת מחלות, גאו פיי, אמר לתקשורת הסינית כי ההרעלה מהאטריות נגרמה בעקבות חומצה שיכולה להתפתח בתוך האטריות אחרי שתוקפם עובר. החומצה, שנקראת bongkark מעוררת סימפטומים שמתחילים מספר שעות אחרי אכילת מזון מזוהם כלשהו. הסימפטומים כוללים כאבי בטן, הזעה, חולשה ולבסוף, היא עלולה להיות קטלנית ולגרום למוות מידי תוך 24 שעות. 

"החומצה עלולה לגרום נזק חמור לכבד, הכליות, הלב והמוח", אמר גאו והוסיף כי עד כתיבת שורות אלו, טרם נמצאה תרופה ספציפית נגד השפעות החומצה, שיכולה לעמוד על אחוזי תמותה גבוהים של כ-40% עד 100%. בנוסף, גאו ציין כי החומצה עמידה בפני מים רותחים ולכן, הרתיחה בתוך הסיר לא השמידה אותה. 

חומצת ה-bongkark היא רעלן קטלני המיוצר בקוקוס ובעקבותיו, המנה האינדונזית tempe bongkrèk נאסרה לאכילה, כיוון שהיא נקשרה למקרי מוות רבים. בין השנים 1951 עד 1975 דווח באינדונזיה על כ-288 מקרי הרעלה וכ-34 מקרי מוות המיוחסים לחומצה ההרסנית. גם מאכלים נוספים רבים מהתרבות האינדונזית משווקים עם אזהרת שימוש לאחר תוקפם, שכן, יכול לגרום לתוצאות חמורות ולגבות חיים רבים.