קבוצת מבצר הדמוקרטיה המיוצגת על ידי עו"ד דפנה הולץ לכנר, עתרה לבג"ץ בדרישה להורות על הוצאתו של ראש הממשלה בנימין נתניהו לנבצרות, בטענה כי לאור פגיעתו הקשה בשלטון החוק - אין מנוס להוציאו לנבצרות, כחלק מדוקטרינת הדמוקרטיה המתגוננת.
מדובר בעתירה יוצאת דופן בהיקפה בה נטענות עילות רבות בגינן נטען כי יש לקבוע שיש להוציא את נתניהו לנבצרות ולקבוע כי הוא מנוע מלהמשיך ולשמש בתפקיד ראש הממשלה. העתירה נטען כי נתניהו הפר את הסדר ניגוד העניינים המחייב אותו בתפקיד, תוך פירוט המקרים.
בעתירה נטען כי לאור הפגיעה הקשה של נתניהו בשלטון החוק, בשומרי הסף וברשות השופטת, שמהווים את יסודות המשטר הדמוקרטי במדינת ישראל, אין עוד מנוס מלקבוע כי בשם עקרון ״הדמוקרטיה המתגוננת״ מתחייב להרחיקו מכס ראש הממשלה. עוד נטען כי במצב הדברים הנוכחי הדמוקרטיה הפורמלית - הכרעת הרוב בבחירות - צריכה לסגת בפני הדמוקרטיה המהותית שמחייבת שלוש רשויות שלטון חזקות ועצמאיות שיאזנו וירסנו האחת את השנייה.
לדברי העותרים העתירה הזאת היא "אם כל עתירות הנבצרות" והיא שונה מכל עתירות הנבצרות שהוגשו ונדחו בעבר, שכן היא מתמודדת עם כל הפגמים שבית המשפט מצא בעתירות הקודמות ושהביאו לדחייתן. העתירה אותה הגישה עו"ד דפנה הולץ לכנר מתפרשת על עשרות עמודים, ומתבקשים בה עשרה סעדים שונים.
"הנזק הנגרם בכל רגע ביום ובכל יום ויום ביתר שאת, כתוצאה מקבלת החלטות על ידי ראש ממשלה המצוי בניגוד עניינים אישי החריג בעוצמתו ובטיבו בהיותו נאשם בפלילים בעבירות שיש עמן קלון, הפועל ללא כל רסן משפטי ותוך התעלמות מוחלטת מהוראות הייעוץ המשפטי לממשלה, הינו נזק כבד מנשוא", כתבה הולץ לכנר לשופטים.
עוד נכתב כי "העתירה שלפנינו מבוססת על הפרות ברורות והמפורשות של נתניהו את הוראות הדין ואת הסדר ניגוד העניינים המחייב אותו בתפקידו, באופן שעולה כדי חתירה תחת שלטון החוק בישראל, פגיעה וזילות במערכת המשפט וברשות השופטת ופגיעה ביסודותיו ה'גרעיניים' המינימליים של המשטר הדמוקרטי במדינת ישראל".
עו"ד דפנה הולץ לכנר הוסיפה כי בשונה מהעתירות שהוגשו עד כה לבג"ץ להוצאת נתניהו לנבצרות, העתירה הנוכחית הינה "ממוקדת ומפורטת, המבוססת על מעשיו המובהקים והברורים של נתניהו ועל זיקתו הישירה, בתפקיד ראש הממשלה, לקידום שינויים טקטוניים במערכת המשפט העולים כדי שינויים משטריים, תוך הפרה מובהקת של החובה להימנע מניגוד עניינים בתפקידו הציבורי; בניגוד מוחלט להתחייבותו המפורשת בפני 11 שופטי בית משפט נכבד זה, באופן המחיל עליו השתק שיפוטי מלטעון אחרת; בניגוד לדין ותוך קיומו של פוטנציאל אובייקטיבי לניגוד עניינים".
הולץ לכנר הוסיפה: "הסמכות לקביעת נבצרות תפקודית של ראש הממשלה מעוגנת כעקרון חוקתי שמטרתו להגן על הדמוקרטיה מפני פגיעה ביסודותיה הגרעיניים, בדומה לעקרון "הדמוקרטיה המתגוננת" העומד ביסוד הוראת סעיף 7א לחוק-יסוד: הכנסת, המונע השתתפות בבחירות של רשימות ומועמדים אשר במטרותיהם ובמעשיהם יש משום שלילת קיומה של מדינת ישראל כמדינה דמוקרטית. בשני המקרים מדובר בהגנה על יסודותיה הגרעיניים של הדמוקרטיה המהותית באותם מצבי קיצון חריגים ונדירים ביותר בהם מתבצעת חתירה תחת יסודות שיטת המשטר הדמוקרטי במדינת ישראל".
"במתח שבין דמוקרטיה פורמלית ("הכרעת הרוב") לבין דמוקרטיה מהותית - אשר בין יסודותיה ה"גרעיניים" נמנים ההגנה על עקרון שלטון החוק, השוויון בפני החוק וקיומה של מערכת משפט עצמאית ובלתי תלויה - מתבקש בזאת בית המשפט הנכבד לקבוע כי הדמוקרטיה הפורמלית נסוגה לנוכח הפגיעה הקשה בדמוקרטיה המהותית", נכתב בעתירה.
עו"ד דפנה הולץ לכנר הוסיפה: "מתחייב ללמוד מהניסיון, להכיר במציאות ולהתבונן נכוחה ובאומץ, בכדי לשמור ולהגן על האינטרס הציבורי של אזרחי מדינת ישראל, ולקבוע כי העומד בראש המדינה פועל נגדה בעוצמה רבה ובכל דרך המשרתת את האינטרס האישי שלו במשפטו הפלילי, וזאת בניגוד מוחלט להוראות הדין, לפסיקה, לייעוץ המשפטי לממשלה ולפסיקותיהם המפורשות של שופטי בית המשפט העליון בענייניו-שלו. משכך, הכרחי לעצור זאת ולהורות לאלתר על הפסקת כהונתו בתפקיד ראש הממשלה".