"למה ככה חזק?" זו השאלה הראשונה שעלתה במוחי, כשטעמתי את היינות של יקב "טנוטה קאבוטה" מוואלפוליצ'לה, וונטו, צפון איטליה. התשובה לא מאוד מורכבת: למרות שהנטייה שלי ושל לא מעט אנשי יין בשנים האחרונות, היא לכיוון של יינות קלילים, רזים, ומחודדים, רבים מאיתנו מעדיפים את היינות שלהם בעלי גוף, עסיסיים ומלאי טעם. יינות שיתמודדו ללא מאמץ עם בשרים צלויים או תבשילים ארוכים. במהלך הטעימה התברר לי פעם נוספת שכשעושים את היינות החזקים הללו כמו שצריך, גם חובבי יינות קלים יותר יוכלו ליהנות מהם, או לפחות להודות שהם עשויים נפלא.

יקב טנוטה קאבוטה - כרמים  (צילום: יח''צ חו''ל)
יקב טנוטה קאבוטה - כרמים (צילום: יח''צ חו''ל)

הכרמים של טנוטה קאבוטה, שהבציר הראשון שלו התקיים בשנת 2009, נטועים בגובה 380- 520 מטרים מעל פני הים, במפנה דרום מערבי. תנאי הגידול הללו מאפשרים לבצור מאוחר יחסית ולהגיע לבשלות גבוהה וטעמים עשירים, בלי לאבד חומצה. אם זה לא מספיק חזק, חלק גדול מהיינות של היקב נעשה בשיטת אפיסמנטו שכוללת שימוש בענבים שיובשו באוויר הפתוח, לצורך העצמה נוספת של הטעמים. ואם גם זה לא מספיק חזק, היקב משתמש בשיטת התסיסה וההשריה המוגנת בפטנט ומאפשרת מיצוי מוגבר של טעמים וארומות.
יקב טנוטה קאבוטה - ענבים בייבוש  (צילום: יח''צ חו''ל)
יקב טנוטה קאבוטה - ענבים בייבוש (צילום: יח''צ חו''ל)


Tenuta Soprazocco Garda Riesling DOC 2018
היין הלבן המאופק והאלגנטי הזה שנעשה מענבי ריזלינג רומנו מיובשים באוויר הפתוח, עבר תסיסה ארוכה ואיטית, על קליפות הענבים הסחוטים. יש לו ריחות של פירות לבנים, הדרים ופרחים וכשהוא מגיע לפה מתווספת לחוויה מינראליות מוצקה, שמשתלבת נפלא עם טעמי הפרי המעודנים והחמיצות הטובה. ביטוי יוצא דופן ומוצדק לחלוטין של הזן האהוב הזה. המחיר: 80 ₪
יקב טנוטה קאבוטה - ריזלינג  (צילום: יח''צ)
יקב טנוטה קאבוטה - ריזלינג (צילום: יח''צ)

Le Pergolette Garganega Bianco Veronese IGT 2017
היין הלבן היחיד בסדרת "סיגנצ'ר" של היקב, נעשה מענבי גרגנגה ועבר תסיסה ארוכה ואיטית על הקליפות, בחביות עץ. הצבע שלו צהבהב, הריחות מורכבים, בשלים, חמאתיים, מתובלים ומינראלים, הטעמים בשלים, אבל לא מאוד מכבידים בזכות המרקם הרך והחמיצות הטובה ובסיומת אפשר לרגיש טעמי אפרסק ושקדים. בחירה מצוינת למי שאוהב את השרדונה שלו כבד, אבל מחפש משהו קצת יותר מעניין. המחיר: 90 ₪

יקב טנוטה קאבוטה - פרגולטה (צילום: יח''צ חו''ל)
יקב טנוטה קאבוטה - פרגולטה (צילום: יח''צ חו''ל)

Torcinato Valpolicella DOC Superiore 2014
הוא נעשה מענבי קורבינה, רונדינלה וקורבינון, שנבצרו ידנית ותסס במיכלים הייחודיים של קאבוטה, כדי לחזק אותו עד קצת. יש לו ריחות אופייניים של דובדבנים בשלים, עשבי תיבול, טבק, אדמה לחה ועור, מבנה מוצק, מרקם מחוספס מעט וחמיצות נהדרת. למרות הטעמים המרוכזים וחמישה עשר אחוזי האלכוהול הלא מבוטלים, הוא מצליח לא להכביד על החיך, הודות לאיזון המופלא שלו. המחיר: 90 ₪

יקב טנוטה קאבוטה - וולפוליצ'לה סופריורה  (צילום: יח''צ חו''ל)
יקב טנוטה קאבוטה - וולפוליצ'לה סופריורה (צילום: יח''צ חו''ל)


 Tenuta Costa Rossa Valpolicella Ripasso DOC Superiore 2014
דרך העשייה של האדום הגדול הזה כוללת תוספת של ענבים סחוטים ומיובשים, ששימשו לעשיית האמרונה של היקב, לתסיסה. יש לו ריחות של פרי אדום בשל, קרמל, אדמה לחה, שפע של עשבי תיבול, קליפות הדרים, פלפל שחור ועשן. המרקם שלו רך ונעים, המבנה מוצק וטעמי הפרי עשירים אבל שומרים על רעננות ועידון. היצרן ממליץ לפתוח אותו לפחות שלושים דקות לפני השתייה. אני נהניתי ממנו גם יום אחרי הפתיחה. המחיר: 110 ₪
יקב טנוטה קאבוטה - ריפאסו סופריורה  (צילום: יח''צ חו''ל)
יקב טנוטה קאבוטה - ריפאסו סופריורה (צילום: יח''צ חו''ל)