מרק עדשים כתומות ועגבניות

המצרכים (לשש מנות):
2 כפות שמן זית
1 בצל לבן בינוני קצוץ
2 גזרים קלופים וקצוצים
3 שיני שום כתושות
½1 כפיות כמון
½1 כפיות אבקת קארי
½ כפית טימין מיובש
פלפל שחור ומלח
1 פחית עגבניות מרוסקות (400 גרם)
1 בקבוק רוטב עגבניות קלאסי (400 גרם)
1 כוס עדשים כתומות שטופות
4 כוסות ציר ירקות (ערבבו אבקה טבעית עם מים)
2 כוסות מים
½ לימון
חופן כוסברה קצוצה

אופן ההכנה:
1. מטגנים בסיר בצל עד שהוא נהיה שקוף. מוסיפים גזרים, שום כתוש ותבלינים יבשים. מטגנים כמה דקות.
2. מוסיפים את העגבניות והעדשים וממשיכים לטגן כמה דקות.
3. מוסיפים את ציר הירקות והמים ומבשלים על להבה בינונית למשך כ־40 דקות (מכסים את הסיר חלקית). אם המרק סמיך מדי, הוסיפו קצת מים.
4. סוחטים את הלימון לתוך המרק. מוסיפים את הכוסברה הקצוצה.


מרק גזר, שורש סלרי ותפוח

המצרכים (לשש מנות):
5 גזרים גדולים קלופים וחתוכים גס
1 שורש סלרי קלוף חתוך גס
2 תפוחים מקולפים וחתוכים
1 כף שמן
½ כפית כורכום
¼ כפית אבקת קארי
½ כפית כוסברה טחונה
מלח ופלפל שחור גרוס
1 תפוז סחוט

אופן ההכנה:
1. בסיר מרק שמים את הגזרים, שורש הסלרי והתפוחים. מוסיפים מים, מביאים לרתיחה ומבשלים כ־20 דקות על להבה בינונית.
2. מערבבים בקערה קטנה את השמן עם התבלינים, מוסיפים למרק ומבשלים כעשר דקות.
3. מוסיפים את התפוז הסחוט. טוחנים בעזרת בלנדר ידני עד שמתקבל מרקם חלק. טועמים ומתקנים תיבול לפי הטעם. ניתן להגיש עם יוגורט ובצל ירוק קצוץ.

מרק גזר, שורש סלרי ותפוח (צילום: ורד ג'ייקובס)
מרק גזר, שורש סלרי ותפוח (צילום: ורד ג'ייקובס)