ברוח חג השבועות: אם נשארו לכם שאריות של גבינות טובות ואיכותיות מארוחת חג השבועות, המתכון האיטלקי והקליל הבא הוא הפתרון המושלם עבורכם: לזניית חצילים וגבינת עזים עשירה, מנה שמתאימה גם לארוחת צהריים או ארוחת ערב עשירה, מפנקת ומנחמת, שכל המשפחה תאהב. 

החומרים:
(תבנית 20*30)
 
2 חצילים קלופים
מעט שמן זית
9 דפי לזניה
רוטב עגבניות (מתכון בהמשך)
1 גליל (200 גרם) גבינת עיזים
200 גרם גבינת קשקבל מגורדת

לרוטב עגבניות:
1 קילו עגבניות מרוסקות
1 בצל גדול
5 שיני שום כתושות
6 כפות שמן זית
כפית סוכר
חצי כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור
חצי כפית אורגנו יבש

אופן ההכנה:
1. מכינים את החצילים: פורסים את החצילים לאורכם בעובי של 1 סנטימטר ומברישים במעט שמן זית כל פרוסה.

2. מניחים על נייר אפייה, מכניסים לתנור שחומם מראש ל־180 מעלות למשך 10 דקות וממתינים עד הזהבה קלה.

3. מכינים את רוטב העגבניות: בסיר על להבה בינונית מחממים את שמן הזית, מוסיפים בצל וממתינים להזהבה קלה. מוסיפים את השום הכתוש ומטגנים כחצי דקה.

4. יוצקים את העגבניות המרוסקות ומוסיפים את הסוכר, המלח, הפלפל השחור והאורגנו ומערבבים היטב. מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים כ־10 דקות נוספות. לאחר מכן מקררים את הרוטב לטמפרטורת החדר.

5. מרכיבים את הלזניה: יוצקים על תחתית התבנית 4 כפות מרוטב העגבניות ומשטחים בצורה אחידה על תחתית התבנית.

6. מניחים 3 דפי לזניה על הרוטב ועליהם כשליש מכמות הרוטב. מורחים בצורה אחידה. על הרוטב מניחים פרוסות חצילים לכיסוי שטח התבנית. מפזרים שליש מכמות גבינת העיזים ושליש מכמות גבינת הקשקבל. חוזרים על שלבים אלה פעמיים נוספות.

7. אופים בתנור שחומם מראש ל־170 מעלות במשך 30־35 דקות.

המתכון באדיבות השף קונדיטורים אמיר פורת ורוסלה יונה מקונדיטוריית ביסקוטי.