לזניה מפורקת

החומרים:

  • 4 כפות שמן זית
  • כ–40 יחידות (500 גרם) עגבניות שרי, חצויות
  • 8 שיני שום, קלופות
  • 5 עלי בזיליקום טריים
  • ¾ כפית מלח
  • 3 כפות חמאת תנובה
  • 150 גרם עלי תרד טריים, שטופים היטב (או תרד קפוא של סנפרוסט, מופשר ומסונן)
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • 1 חבילה (500 גרם) עלי לזניה
  • ½ מכל (112 גרם) גבינת שמנת נפוליאון 16% או 25%
  • 50 גרם גבינת גרנה פדנו או פרמזן COLLECTION, מגוררת
  • 50 גרם גבינת איבריקו COLLECTION, מגוררת

אופן ההכנה:

מחממים במחבת גדולה 3 כפות שמן זית. מוסיפים את העגבניות, שיני השום, הבזיליקום והמלח ומטגנים 5־4 דקות על להבה גדולה. מוציאים כ־½ כוס מהעגבניות ושומרים בצד. מכסים את העגבניות שנותרו במחבת, מנמיכים את האש ומבשלים כ־10 דקות. מעבירים למעבד מזון וטוחנים לרוטב חלק.

ממיסים במחבת את החמאה. מוסיפים את התרד, מתבלים במלח ופלפל ומקפיצים כ־2 דקות, עד שהתרד מתרכך אבל עדיין שומר על צבעו. שוברים את עלי הלזניה לחתיכות בינוניות ומבשלים בסיר גדול עם מים מומלחים רותחים 5־3 דקות, עד שהן מתרככות. מסננים ומערבבים בסיר עם כף שמן זית למנוע הידבקות.

מחממים במחבת את רוטב העגבניות הטחון במשך 3־2 דקות. מוסיפים את הפסטה והתרד ומבשלים כדקה. מוסיפים את העגבניות הצרובות ומבשלים דקה נוספת. מעבירים לצלחת הגשה, מניחים תלוליות גבינת שמנת, מפזרים גבינת פרמזן ומגישים.