המסעדות האיטלקיות הפכו פופולריות ביותר בשנים האחרונות, ואם גם אתם אוהבים לזניות, פסטות ופיצות - זה המקום עבורכם. מסעדת 'קלאטה 15' היא לא עוד מסעדה איטלקית, היא הדבר האמיתי. המסעדה מנוהלת על ידי בני הזוג מגי - אנדראה, מתאגרף העבר האיטלקי, ואשתו הישראלית רייצ'ל. לזוג מסעדות נוספות בפיזארו שבאיטליה, בלונדון ובמנצ'סטר, וביחד השניים מצליחים להביא לסועדים המקומיים את האווירה של חופשה באיטליה. 

מדובר במסעדה איטלקית של ממש. אוכל איטלקי אותנטי שנעשה על ידי השף האיטלקי, הפסטה, הקונדיטוריה, הטאבון שפועל על אש גלויה והובא מאיטליה - הכול נעשה כמו באיטליה. המסעדה מכינה את כל המנות הקלאסיות של המטבח האיטלקי, ואת כל סוגי הפיצות. פרופ' קרסו סיפר כי אכל בעבר ב'קלאטה 15': "התגעגעתי לאיטליה - אז הגעתי הפעם שוב. בדרך כלל אני מזמין יין ישראלי, אבל הפעם הזמנו יין איטלקי אמרונה דלה וולפוליצ'לה קלאסיקו מ-2015 של יקב צ'זרי והתחלנו להזמין את המנות".

לזאניה של קלאטה 15 (צילום: רונן מלחן)
לזאניה של קלאטה 15 (צילום: רונן מלחן)

עיקרית: "מנה איטלקית קלאסית ונהדרת"
למנה הראשונה הזמין פרופ' קרסו לזניית בשר (78 שקלים): "מנה גדולה, רכה, עדינה, מבשר בקר עם הרבה רוטב בשמל עדין ורך, ועליו עלי ריחן טריים. אחר כך הזמנו טורטליני (כיסונים) ברווז שמקורם בצפון איטליה. אני באופן אישי את מעטפת הבצק הייתי עושה דקה יותר, אבל בשר הברווז היה בבישול מאוד ארוך, המלית הייתה רכה, ממש נמסה בפה".

טורטליני של קלאטה 15 (צילום: רונן מלחן)
טורטליני של קלאטה 15 (צילום: רונן מלחן)

מנה נוספת שהגיעה אל שולחנו הייתה סקלופיני עגל פונגי (95 שקלים). במנה זו מוגשים נתחים דקים של בשר עגל מבושלים עם שמנת ופטריות, לצד תפוחי אדמה בתנור, בתיבול טימין ורוזמרין. את המנה כינה קרסו – 'מעדן'. "לבקשתי הסקלופיני היו רכים מאוד, נימוחים בפה. רוטב השמנת היה מדויק, פטריות הפורצ'יני הוסיפו טעם עדין. מנה איטלקית קלאסית ונהדרת", סיכם. המנה הבאה הייתה מנת דג - 'בר ים בגריל'. "נתח דק, עסיסי וטעים להפליא, מלווה בפרוסות של ברוקולי פריכות, מנה שהיא ממש חגיגה בפה", התמוגג קרסו. הוא ציין כי "המנות הראשונות היו כל כך נדיבות, עד שכמעט ולא נשאר מקום למנות העיקריות". 

כמנה אחרונה, הוגש לשולחנו "קרם ברולה נפלא, רך ועדין. הקראסט מלמעלה, שנצרב על ידי הברנר, היה שזוף במידה הנכונה, שזוף ולא שרוף. ליד זה קיבלנו כוס יין של וינו סנטו (יין קדוש)". היין הוגש לצד עוגיות קנטוצ'יני, עוגיות יבשות מסורתיות, שאותן טובלים ביין הקדוש.

צלחת עוגיות כולל קאנטוצ׳י. (צילום: עידו גור)
צלחת עוגיות כולל קאנטוצ׳י. (צילום: עידו גור)

אז אם נפשכם חשקה בחופשה באיטליה (ובפחמימות), בפיצה איטלקית אמיתית, ואפילו אם אתם מקפידים על התזונה ומעוניינים בסלט – אל תפספסו את מסעדת 'קאלטה 15' ברחוב מדינת היהודים 89 בהרצליה –מומלץ בחום.