ביקשנו מהשף אסף דוקטור להכין לנו ארוחה קלילה ולחבר אליה את הדרינק שירוץ אתה הכי טוב, כדי שנוכל לצלוח את הקיץ, לפחות עד שיגיע הסתיו...

לפני משהו כמו 13 שנים אמר לי שף שעבדתי אצלו, שאוכל הוא נגזרת של אקלים. מאז המשפט הזה מהדהד בראשי ומוביל את בחירותי בבניית תפריטים ומנות. כשהטילו עלי את משימת התאמת מנות קיץ למשקאות אלכוהוליים בחודש אוגוסט המהביל, בחרתי במנות שיהלמו אכילה ושתיית אלכוהול במזג-האוויר חסר הרחמים של ארצנו. המשמעות עבורי היתה מנות קטנות, קלות ומרעננות - כאלה שמעודדות אותך למזוג לעצמך כוסית נוספת ולא מקרקעות אותך ושולחות אותך לשנ"צ הלום אדי זיעה ואלכוהול...

למי יש כח בקיץ לאוכל כבד? עדיף ללכת על מנות קטנות וקלילות שעדיין יאפשרו לכם לקום מהכיסא... (צלם: איציק בירן)
למי יש כח בקיץ לאוכל כבד? עדיף ללכת על מנות קטנות וקלילות שעדיין יאפשרו לכם לקום מהכיסא... (צלם: איציק בירן)
בקיץ עדיף ללכת על מנות קלילות שישביעו אתכם, אבל עדיין יאפשרו לכם לקום מהכיסא... (צלם: איציק בירן)

דובונה - אווירה - צלם איציק בירן
דובונה - אווירה - צלם איציק בירן
המנה: ברוסקטה ברזאולה וריבת עגבניות שרי

הדרינק: ליקר דובונה

הדובונה הוא משקה מעניין ביותר, מבושם בתבלינים חמים ועשיר בארומות מצוינות.

בחרתי לשדך אותו לברוסקטה קלילה של ברזאולה וריבת עגבניות שרי.

המשחק של מתוק-מלוח מאוד הולם אפריטיף מתובל שכזה, ועומק הטעמים של הברזאולה מתכתב היטב עם אלו של הדובונה.

טקילה וילה לובוס - אווירה - צלם איציק בירן
טקילה וילה לובוס - אווירה - צלם איציק בירן

המנה: אונטריב עם סלסה של תירס ורוטב שמנת וחזרת

הדרינק: טקילה וילה לובוס ריפוסאדו

וילה לובוס ריפוסאדו היא טקילה נהדרת, בעלת טעמים מעושנים קלים ומרומזים. בחרתי להגיש אותה יחד עם נתח אונטריב אשר נצלה מעל פחם עד אשר פנים הנתח היה אדום והחלק החיצוני האדים וקיבל טעם מעושן עדין.

שידכתי אליו סלסה של תירס גילי נא ורוטב של שמנת חמוצה וחזרת טרייה אשר טעמה החד חותך היטב את מנעד הטעמים העשירים והמתקתקים. לצד כוס טקילה עם מעט קרח, זו ממש חגיגה.

שמפניה מאם - אווירה - צלם איציק בירן
שמפניה מאם - אווירה - צלם איציק בירן
המנה: אספרגוס ביוגורט ושמן-זית

הדרינק: שמפניה GH MUMM ברוט, קורדון רוז'

מה מתאים יותר מללוות כוס שמפניה יבשה ופריכה מאשר ירק אצילי כמו אספרגוס שנמצא ממש עכשיו בשיא עונתו.

ירק מלכותי זה לא זקוק להמון טריקים וחליטה זריזה מדגישה את טעמיו.

מעליו גירדתי אבן יוגורט, בזקתי מעט שמן-זית ומזגתי כוס שמפניה GH MUMM ברוט, קורדון רוז' מקוררת היטב. פשטות במיטבה.

וויסקי אמרוט - אווירה - צלם איציק בירן
וויסקי אמרוט - אווירה - צלם איציק בירן
המנה: סלט קיץ עם נתחי חזה עוף בניחוח מסאללה

הדרינק: וויסקי אמרוט

כשהייתי בגואה שתיתי המון מהוויסקי הזה כשהוא מזוג לכוס גדושה בקרח.

החום ההודי דומה מעט לזה הישראלי ושתיית וויסקי צונן תמיד מעלה חיוך על פני.

רציתי ללוות את הוויסקי הנהדר הזה במנה עם קריצה לתת-היבשת, אז הכנתי סלט מרענן מאוד של חסה פריכה ועשבי תיבול, עם מעט צ'ילי טרי, נתחי חזה עוף במשרה של תבלין מסאללה ומעט יוגורט כבשים חמצמץ. כיף.

מחייה 13 - אווירה - צלם איציק בירן
מחייה 13 - אווירה - צלם איציק בירן
המנה: סלט תאנים חי עם עשבי תיבול וריקוטה

הדרינק: מחייה 13

מחייה 13 הוא משקה נהדר לעונת הקיץ - שילוב מצוין של תזקיק ענבים מתובל באניס, בתוספת מיץ אשכוליות או לימונים. את המשקה בחרתי ללוות עם תאנים, כמובן, אשר ממש עכשיו הן בשיא עונתן.

הכנתי סלט חי של תאנים, עם המון עשבי תבלין ומעט ריקוטה כבשים שתרכך מעט את המרקם ותוסיף לסלט הרענן שומניות קלה. סלט קיצי מושלם עם משקה קיצי מושלם. דרך נפלאה לסגור את היום.