כבר בעת העתיקה יוחסו למשקה האלים תכונות בריאותיות מופלגות, אולם כיום אפילו מחקרים מראים כי אורח חיים המשלב צריכה מתונה של בירה עם פעילות גופנית, מקטין את הסיכון לתמותה ממחלות לב וכלי דם

‬‫כשכתב דוד המלך בספר תהילים "יין ישמח לבב אנוש", כפי הנראה היה זה במובן הישיר - זה המתאר את השפעתו החיובית על נפשו ומצב רוחו של השותה ממנו. מאידך, בשלושים השנים האחרונות ומאז שהעולם התוודע ל"פרדוקס הצרפתי", מהווה דווקא הקשר בין אלכוהול ובריאות נושא הנמצא במוקד של עשרות מחקרים.‬‬

בניגוד לתפיסה השגורה, בירה אינה משמינה יותר ממשקאות אלכוהוליים אחרים... (צילומים: יח"צ)
בניגוד לתפיסה השגורה, בירה אינה משמינה יותר ממשקאות אלכוהוליים אחרים... (צילומים: יח"צ)
בניגוד לתפיסה השגורה, בירה אינה משמינה יותר ממשקאות אלכוהוליים אחרים... (צילומים: יח"צ) בעת העתיקה נחשבה הבירה למשקה אלים ובעיקר האלות. המצרים הקדמונים יחסו לה תכונות בריאותיות מופלגות, ונשות המעמד העליון אף נהגו לרחוץ בבירה לרענון עורן וכסגולה כנגד מחלות עור. גם ביוון העתיקה שימשה הבירה כתרופה. היפוקרטס, אבי הרפואה המערבית, השתמש בבירה להורדת חום ולטיפול בבעיות במערכת השתן. בימי הביניים ובעת החדשה המוקדמת שימשה הבירה כממריץ תיאבון ועד לפני כמאה שנה היו כריות מלאות בכשות משמשות כמרפא להפרעות שינה. בשנים האחרונות מראים מחקרים על הקשר בין שתייה מתונה של בירה לבין הורדת סיכון למחלות לב, חיזוק העצמות, הגנה מפני אבנים בכליות ושמירה על בריאות הנפש. ד"ר חואן אנטוניו קורבלאן, הקרדיולוג של קבוצת ריאל מדריד בכדורגל, ממליץ לספורטאים לשתות בירה לאחר אימון. לדבריו, השילוב בין פעילות גופנית ובירה יכול לספק יתרונות פיזיולוגיים.‬‬‬ ‫בירה מכילה אלקטרוליטים שונים כמו אשלגן ומגנזיום, פחמימות זמינות ואלכוהול - הרכב שהינו בעל השפעות מיטיבות באם נצרך לאחר פעילות גופנית כחלק מצריכת סך הנוזלים לצורך התאוששות. ‬‬‫מחקרים הראו כי אורח חיים המשלב צריכה מתונה של בירה עם פעילות גופנית מתונה וקבועה, מקטין ב-44%-50% את הסיכון לתמותה ממחלות לב וכלי דם, בהשוואה להימנעות משתייה ומביצוע של פעילות גופנית. ‬‬
מרתון קרלסברג - רוחב פנימית
מרתון קרלסברג - רוחב פנימית
כשמדובר בכוס מים או מיץ סחוט, כולנו יודעים לומר שהרכב המשקה טבעי לחלוטין, אולם מה שרבים אינם יודעים הוא שבירה אינה מכילה כלל תוספי מזון (כמו חומרים משמרים או צבעי מאכל) והיא מיוצרת מחומרי גלם טבעיים בלבד: מים, שעורה, כשות ושמרים. יתרה מכך, בירה מכילה רכיבים תזונתיים המסייעים לתחזוקתה של דיאטה מאוזנת, מינרלים כגון אשלגן המסייע ביציבותו של לחץ הדם, צורן המסייע בבניית העצמות והשיניים. מגוון הרכיבים התזונתיים המצויים בבירה כמו ויטמינים, מינרלים ופיטוכימיקלים שונים הינם בעלי השפעות מיטיבות על מערכות הגוף השונות. ‫‫‬‬‬‬ בירה מעלה את רמות הכולסטרול הטוב (HDL) אשר מגן על הלב מפני טרשת עורקים ומפחית את קרישתיות הדם אשר עלול לגרום להתקפי לב ולאירועים מוחיים. כמו כן, בירה מסייעת לעלייה בפעילותם של חומרים נוגדי חמצון בדם אשר מפחיתים את דלקתיות כלי הדם תוך מניעת חמצון של הכולסטרול הרע (LDL). בניגוד לתפיסה השגורה, בירה אינה משמינה יותר ממשקאות אלכוהוליים אחרים. אחוז האלכוהול הנמוך בבירה מבטיח ערך קלורי נמוך יותר ב-100 מ"ל משקה בהשוואה למשקאות כגון יין, וודקה, וויסקי ואף בהשוואה למשקאות ממותקים. ממחקרים שעקבו אחר אוכלוסיות הצורכות בירה באופן מתון עולה כי לא נמצא קשר ישיר בין שתיית בירה לבין דרגת עודף המשקל (BMI). מאידך, שתייה מופרזת, כמו גם אכילה לא מבוקרת, עלולה להוביל להשמנה. מומחים ממליצים על שתייה מתונה ובמידה של עד בקבוק בירה אחד (330 מ"ל) ליום לאישה, ועד שניים לגבר. אז בפעם הבאה שאתם סוגרים אימון, תזכרו לפתוח דווקא בירה...